Onze extra’s

Alles is aanwezig voor een kort of lang verblijf, zowel voor ontspanning als zakelijk. Halen en brengen van het vliegveld is mogelijk of halen en brengen voor een wandelweekend, bijv. het Groot Friesland pad of Pieterpad.

Het Groot Frieslandpad doorkruist in 362 kilometer de provincies Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen. De route begint in Bergen aan Zee aan de Noordzee, loopt door een weids landschap met statige boerderijen, langgerekte dorpen en slingerende dijken, steekt het IJsselmeer over en eindigt in het Duitse plaatsje Leer. Al wandelend keer je terug in de tijd, toen de Zuiderzee nog niet bestond en Friesland samen met de huidige provincie Noord-Holland één geheel vormden.

Het Pieterpad Deel 1 van Pieterburen naar Vorden begint aan de Groninger Waddenkust en gaat via het terpenlandschap naar de stad Groningen. De Hondsrug brengt de wandelaar op het Drents Plateau met heidevelden, hunebedden, esdorpen en het dal van de Drentse Aa. Na de voormalige hoogvenen rond Coevorden volgt de route een stuk van de Overijsselse Vecht. Wandelend door bossen en over de heide van de Sallandse Heuvelrug wordt na 236 kilometer de Graafschap bereikt. 

Een aantal etappes van deze lange afstandswandelingen lopen niet ver van onze BenB (etappe 15, 16 en 17 van het Groot Friesland pad en etappe 2, 3, 4 en 5 van het Pieterpad)

Het vervoer voor dergelijke wandelingen is altijd even puzzelen, gaan we met openbaar vervoer? Nemen we twee auto’s of doen we iets met fietsen etc. Dit probleem kunnen we voor jullie oplossen.

Er zijn verschillende mogelijkheden, bijv. U komt op vrijdag aan en wij brengen U zaterdagochtend naar de start locatie, aan het einde van de dag halen wij U weer op, de volgende dag brengen we U weer naar de startlocatie. Eten is mogelijk in het dorp bij het Huys van Bunne. Ontbijt kunnen wij eventueel verzorgen.

Halen en brengen vliegveld Eelde

In overleg is vervoer van en naar vliegveld Eelde mogelijk.