Onze suggesties

Bijv. wandelen, fietsen, shoppen, geocaching, museum bezoek ………

Het Groot Frieslandpad doorkruist in 362 kilometer de provincies Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen. De route begint in Bergen aan Zee aan de Noordzee, loopt door een weids landschap met statige boerderijen, langgerekte dorpen en slingerende dijken, steekt het IJsselmeer over en eindigt in het Duitse plaatsje Leer. Al wandelend keer je terug in de tijd, toen de Zuiderzee nog niet bestond en Friesland samen met de huidige provincie Noord-Holland één geheel vormden.

Het Pieterpad Deel 1 van Pieterburen naar Vorden begint aan de Groninger Waddenkust en gaat via het terpenlandschap naar de stad Groningen. De Hondsrug brengt de wandelaar op het Drents Plateau met heidevelden, hunebedden, esdorpen en het dal van de Drentse Aa. Na de voormalige hoogvenen rond Coevorden volgt de route een stuk van de Overijsselse Vecht. Wandelend door bossen en over de heide van de Sallandse Heuvelrug wordt na 236 kilometer de Graafschap bereikt. 

Een aantal etappes van deze lange afstandswandelingen lopen niet ver van onze BenB (etappe 15, 16 en 17 van het Groot Friesland pad en etappe 2, 3, 4 en 5 van het Pieterpad)

Pieterpad weekend

U geeft aan waar en wanneer U gehaald en gebracht moet worden.

Fietsen

De omgeving kent vele fiets routes

Wandelen

Deze knapzakroute brengt U over de essen van Donderen en Bunne

Geocaching

Er liggen verschillende mooie traditionele en multi caches in de omgeving

Vliegveld Eelde

Halen en brengen in overleg

Stad Groningen

Een bezoek aan deze mooie studentenstad met zijn fraaie museum

Meer informatie over Knapzakroutes

Al jaren zijn de Knapzakroutes een begrip binnen en buiten Drenthe. De 63 Knapzakroutes gaan niet over de bekende paden, maar laten je juist de meest bijzondere plekjes in Drenthe zien. Gemiddeld zijn de Knapzakroutes zo’n vijftien kilometer lang. donderen-k31-a4-kaart.pdf (eindjeomindrenthe.nl)

In de omgeving van Bunne

In de omgeving van Bunne zijn mooie foto locaties te vinden. Denk bijv. aan het natuurgebied de Onlanden.

Folly art in Norg 2022